ПОЛІЦІЯ ЯК СУБ’ЄКТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ

Автор(и)

  • Х. В. СОЛНЦЕВА

Анотація

У статті розглядаються актуальні питання державної політики у сфері кібербезпеки та кіберзлочинності на прикладі країн Європи і Сполучених Штатів Америки, досліджується законодавство ряду зарубіжних країн, охоплюються проблеми правового регулювання кіберсфери в Україні і шляхи вдосконалення чинного законодавства України.
Дослідження в області кіберполіції набули особливої актуальності в Україні останнім часом, особливо після підписання Президентом України Указу, який ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня 2016 р. «Про Стратегію кібербезпеки України», єдиного на сьогоднішній день законодавчого акта, що регулює діяльність правоохоронних органів у цій сфері. Такий крок сприяє створенню умов для безпечного використання кіберпростору в інтересах людей, суспільства і держави. Вивчення і застосування успішного досвіду зарубіжних країн, таких як США, Литва, Польща, Чехія, має важливе значення в цілях вдосконалення законодавчої бази країни та діяльності української кіберполіції.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-09-09

Як цитувати

СОЛНЦЕВА, Х. В. (2019). ПОЛІЦІЯ ЯК СУБ’ЄКТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ. Право та інновації, (2 (14), 48–51. вилучено із https://pti.org.ua/index.php/ndipzir/article/view/136

Номер

Розділ

Статті