ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН У РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ: ОКРЕМІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ТЕОРІЇ І ПРАКТИКИ

Автор(и)

  • О. А. Яковлєв НЮУ

Анотація

У статті розглядаються теоретичні і прикладні питання правового регулювання трудоправових відносин у релігійних організаціях. Зокрема, досліджуються проблеми реалізації права на працю у релігійних організаціях, а також правова природа діяльності священнослужителів. Автор доводить, що існуюче правове регулювання трудових відносин у релігійних організаціях є недосконалим і потребує внесення низки змін.
Аргументується також, що діяльність священнослужителя чи іншої особи, на яку покладено систематичне виконання пастирської, обрядової, місіонерської функцій, а також керівництва релігійною організацією є за своєю природою трудовою. У зв’язку з цим виконання цієї діяльності може проводитись на підставі трудового договору, укладеного між релігійною організацією і відповідним священиком.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-09-06

Як цитувати

Яковлєв, О. А. (2019). ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН У РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ: ОКРЕМІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ТЕОРІЇ І ПРАКТИКИ. Право та інновації, (1 (13), 107–104. вилучено із https://pti.org.ua/index.php/ndipzir/article/view/33

Номер

Розділ

Статті